همه‌ چیز درباره پارچه گاباردین و نگهداری آن

اگر با دیدن تیتر این مقاله کلیک کرده‌اید و مشتاق خواندن شده‌اید، حتما از آن دسته افرادی به‌حساب می‌آیید که به جزییات لباس‌تان دقت می‌کنید. جنس و نوع پارچه‌‌ برای‌تان مهم است. برای این‌که حرفه‌ای‌تر لباس انتخاب کنید، خوب است با انواع پارچه مثل پارچه گاباردین آشنا باشید. البته اگر گاواردین هم شنیده‌اید، به چشم‌های‌تان شک نکنید، چراکه در ایران به پارچه گاباردین، گاهی گاواردین هم می‌گویند.

پارچه گاباردین بی‌دلیل بین استایلیست‌ها و خیاط‌ها محبوب نشده. این پارچه دوام خیلی خوبی دارد و به‌درد دوخت خیلی از لباس‌ها می‌خورد. امروز در «زرین پود» می‌خواهیم ببینیم پارچه گاواردین یا همان گاباردین چیست و از کجا سر و کله‌اش پیدا شده.

تاریخچه پارچه گاباردین

گاباردین پارچه‌ای‌ است که بافت محکمی دارد و اغلب از پنبه تهیه می‌شود. بادوام است و کاربردی. به همین دلیل گزینه‌ خوبی برای دوخت شلوار، کت و شلوار، یونیفرم، اورکت و لباس‌های دیگر به‌حساب می‌آید.

در قرن ۱۵ میلادی، به قبای بلند و جلوباز گاباردین می‌گفتند. قرن بعد از آن، یعنی در حدود قرن ۱۶ میلادی، اغلب افراد طبقه پایین اقتصادی گاباردین به‌تن می‌کردند. آنها روی لباس‌شان گاباردین می‌پوشیدند یا آن را به کمر می‌بستند. بعدتر گاهی به بارانی گاباردین گفته می‌شد. اما آن‌چه ما امروز پارچه گاباردین می‌نامیم، از خلاقیت برند بربری به‌دست آمده.

توماس بربری در اواخر ۱۸۰۰ میلادی می‌خواست به پارچه‌ای برسد که حسابی بادوام و جان‌دار باشد. او در نهایت پارچه‌ای از پشم تابیده طراحی کرد که بافت محکم و عمر طولانی داشت. یک طرف این پارچه یک‌دست بود و طرف دیگرش حالت راه‌راه داشت؛ یعنی سبک بافت آن یکی درمیان بود. توماس بربری از پارچه گاباردین خودش لباس‌های زیادی دوخت که خیلی زود جای خودشان را در بازار پوشاک پیدا کردند.

وجه تمایز پارچه گاباردین

گاهی می‌شود هم خوش‌پوش شد و هم با طبیعت مهربان بود؛ مانند زمانی که پارچه گاباردین را انتخاب می‌کنیم. بیایید نگاهی بیندازیم به ویزگی‌هایی که این پارچه را متمایز می‌کند:

بادوام است

به لباسی فکر می‌کنید که سال‌ها برای‌تان لباس بماند؟ به گاباردین فکر کنید. این نوع پارچه با داشتن بافت جان‌دار و محکم، فقط برای یک فصل و دو فصل خریداری نمی‌شود. درواقع باخرید لباسی از این جنس، سرمایه‌گذاری خوبی می‌کنید. هم از کیفیتش لذت می‌برید و هم از دوامش.

ضدآب است

یکی از ویژگی‌های جذاب این نوع پارچه، مقاومتی‌ است که دربرابر نفوذ آب دارد. البته گمان نکنید یک قطره آب هم از آن رد نمی‌شود. ولی درمقایسه با پارچه‌های دیگر، مدت طولانی‌تری شما را خشک نگه می‌دارد. به همین دلیل یکی از پارچه‌های پرطرفدار برای دوخت بارانی به‌شمار می‌رود.

حس خوبی دارد

اغلب پارچه‌هایی که بافت متراکمی دارند، لطیف به‌حساب نمی‌آیند. اما زمانی که لباسی از جنس گاباردین به تن می‌کنیم، حس خوبی داریم و از نرمی آن لذت می‌بریم. این پارچه ظاهر لوکسی دارد و از پوشیدنش لذت می‌بریم.

چروک نمی‌شود

اگر به چروک شدن لباس حساس هستید، گاباردین گزینه‌ خوبی برای شماست. چراکه ترجیح می‌دهد در همان وضعیتی که هست بماند و چروک شدنش خیلی کار راحتی نیست.

با طبیعت مهربانی می‌کند

بعضی از انواع پارچه گاباردین از پنبه‌ ارگانیک به‌دست می‌آیند و برای تولید آنها هیچ محصول حیوانی به‌کار گرفته نشده. این دسته از پارچه‌ بسیار با طبیعت و حیوانات مهربان هستند.

زیست تجزیه‌پذیر است

کمی عجیب شد؟ ماجرا ساده است.گاهی گاباردین از پشم تابیده، پولیستر منسوج یا پنبه تهیه می‌شود و هیچ ماده شیمیایی در تولید آن به‌کار نمی‌رود. در این صورت زباله‌ آن در حدود ۵ تا ۱۰ سال به‌طور کامل تجزیه خواهد شد و به طبیعت برمی‌گردد. طول این مدت بسته به تکنیک‌های تولید نخ دارد.

کاربرد آن در دوخت پوشاک

این نوع پارچه هم در پوشاک خانم‌ها به‌کار می‌رود و هم در تولید پوشاک آقایان. گاباردین با بافت محکمش جان می‌دهد برای دوخت اورکت و بارانی. اما کاربرد آن به بارانی محدود نمی‌شود. از پارچه گاباردین برای دوخت شلوار مردانه، کت و شلوار زنانه و مردانه، دامن، کلاه و کفش پارچه‌ای‌ بهره می‌برند. از گاباردین سبک لباس ورزشی می‌دوزند و از پارچه‌های با بافت محکم و پر، کت و شلوار.

روش شست‌وشو و نگهداری از پارچه گاباردین

اگر ناچار باشیم لباس گاباردین را در ماشین لباس‌شویی بشوییم، باید توجه کنیم دمای شست‌وشو از ۴۰ درجه سانتیگراد بیشتر نشود و روی دور کند شسته شود. اما بهترین روش شست‌وشوی این نوع پارچه، خشک‌شویی‌ است. با خشک‌شویی خیال‌‌مان آسوده است که پارچه از ریخت نمی‌افتد و شکل خوبش را حفظ می‌کند. به‌ویژه اگر پارچه ما از پشم و پنبه باشد، حتما لازم است خشک‌شویی شود.

اتو زدن ممکن است پارچه را برق بیندازد. اگر لازم بود لباس گاباردین را اتو بزنیم، دمای اتو را روی میزان کم تنظیم می‌کنیم و خیلی سریع آن را از روی پارچه برمی‌داریم. اتو می‌تواند صدمه دائمی به پارچه گاباردین وارد کند.

انواع گاباردین؛ پشم و پنبه

گاباردین پشمی اغلب از پشم یا کشمیر تهیه می‌شود. گاباردین پنبه‌ای را از ترکیب پنبه تولید می‌کنند. وجه مشترک این دو نوع، نیاز آنها به خشک‌شویی‌ است.

 

پیام بگذارید

X